Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

France tour

Als Pirineus Orientals

El Canigó, la muntanya sagrada dels catalans, té el seu punt més alt a 2.784 metres d’alçada i és un indret amb una gran tradició d’excursions i d’activitats a l’aire lliure.

Amb una gran diversitat de fauna i flora, ofereix als excursionistes que s’aventuren o no a pujar al cim, un espectacle extraordinari, on el  patrimoni històric juga un paper destacat, especialment l’art romànic que trobem a molts llocs d’interès turístic del Conflent com a l’abadia de Sant Martí del Canigó.

 

El tren groc

Símbol de la Catalunya del Nord, uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol. Tot i que inicialment es va construir per acabar amb l’aïllament dels altiplans catalans, avui dia ofereix als viatgers que hi pugen descobrir el Conflent, la Cerdanya i el territori del Parc Natural Regional del Pirineu català. D’estació en estació, descobrireu la vall de la Tet, els paisatges muntanyosos, els altiplans cerdans, i també llocs culturals excepcionals i llocs naturals ideals per fer-hi excursions. Aquesta línia ferroviària de seixanta-tres quilòmetres enllaça vint-i-dues estacions, entre les quals trobem la més alta de la via fèrria de França, Bolquera, a 1.596 metres d’alçada. Així doncs, amb una velocitat màxima de 55 quilòmetres l’hora, el Tren Groc passa d’una altitud de 427 metres a 1.231.

» turisme-canigo.cat

 

Fort Libèria

El fort fou construït el 1681 sobre un aflorament rocós al vessant de la muntanya per vigilar la vall de la Tet i, juntament amb les muralles de Vilafranca, formaven un temible conjunt defensiu. Està situat a 180 metres per sobre del nivell del riu Tet, sobre la cresta de la muntanya de Belloc. Antigament, el fort podia acollir una tropa d’entre 50 i 100 soldats en temps de pau i podia funcionar de manera autònoma en cas de setge. A més a més, la fortificació s’adapta perfectament al relleu muntanyós, cosa que la converteix en una veritable proesa arquitectònica.

 

Les Angles

Si visiteu els Pirineus Orientals i pugeu a 1.600 metres d’altitud, hi trobareu Les Angles, una estació-poble als Pirineus Orientals que darrerament s’ha convertit en un centre d’interès natural i turístic on allotjar-se i gaudir d’un munt d’activitats, sobretot si us agrada la muntanya.

Amb els anys ha esdevingut un centre d’interès natural i turístic de primer ordre als Pirineus Orientals. Originàriament una estació destinada a l’esquí, actualment obren tot l’any degut al variat ventall d’ofertes i serveis de què disposen.

A l’estiu, destaca el Bypark, un grup de pistes per als practicants de bicicleta de descens: un total de 9 pistes classificades per colors segons la seva dificultat: verd, les fàcils, blau, nivell intermedi, i les vermelles per als més experimentats.

El Parc Animalier, ja un clàssic del territori, ofereix la possibilitat de viure un autèntic “safari” de muntanya, amb marmotes, isards, llops, ossos, cérvols… Disposa de zones per menjar i per gaudir del paisatge. Circuit assequible per a totes les edats.

La novetat principal és l’atracció del trineu sobre monoraïl: un trajecte de 500 metres de desnivell en gairebé 2,5 km de recorregut, arribant a una velocitat màxima de 40 km/h. Es tracta d’una activitat ideal per fer en família. El poble ofereix també l’Angleo, un spa exclusiu que inclou una gran piscina interior amb sortidors d’aigua, una piscina exterior, saunes amb vista a l’exterior i fins i tot una cova de sal.

 

Pel que fa a les activitats en els seus camins, corriols i boscos, s’organitzen rutes de senderisme, amanides amb continguts temàtics diferents: un camí rememora la presència de les enigmàtiques bruixes al territori; un altre explora els antics registres geològics de la zona i la seva evolució fins als nostres dies; i un tercer ens convida a endinsar-nos en els camins de transhumància típics dels pastors d’alta muntanya, tot descobrint com viuen l’ofici de primera mà. També hi ha disponibles activitats de curses d’orientació de lliure accés per a tots els nivells.

A més, naturalment, podrem gaudir de les activitats al bucòlic llac de Matemale, insígnia de les Angles, que per als habitants del poble –i també per als visitants– fa funcions de platja: des de windsurf fins a canoes, passant per la pesca, podràs descobrir tots els racons d’aquest bucòlic embassament natural des de múltiples vessants.

Entre tanta activitat, si us agafa gana, teniu també una opció de luxe: pujant amb el telecabina a ni més ni menys que a 2.100 metres d’altitud podreu gaudir d’un autèntic pícnic a les altures. La zona de pícnic ofereix una terrassa amb vista a uns paratges propis de la zona (i de molta l’altitud!): tu portes la carn o la verdura i ells faran la resta.

Caminades i rutes en BTT

Sigui quin sigui el vostre nivell, trobareu alguna caminada que encaixi amb vosaltres. Estan dividides per temàtiques i s’adapten a l’edat de cada participant, al seu estat físic, al temps que es vol dedicar a l’excursió… Si, per contra, el que us agrada és la bicicleta, a Les Angles tenen preparades diverses rutes classificades per colors segons el nivell de l’usuari. Les rutes de color verd són les més senzilles, aptes per a nens a partir de 4 anys. Les rutes blaves són per a nens a partir de 7 anys i les rutes vermelles, per a nens a partir de 10 anys. Si visiteu la seva pàgina web podreu escollir la ruta més idònia per a vosaltres.

 

Activitats lúdiques

Com a complement o alternativa a les rutes en BTT i a les caminades, a Les Angles trobem activitats lúdiques com tir amb arc, joc de bitlles, parcs d’aventura, pàdel ioga i jocs d’aigua al llac de Matemala, recerques de tresors pels carrers del poble, cursos d’orientació pel bosc… i també l’atracció del trineu sobre monoraïl catalogada com el top 10 del món, on podreu lliscar per un tobogan de 2.000 metres de desnivell a 42 km/h. Passa pel mig del bosc i disposa de 2,5 km de recorregut. És ideal per a famílies!

Establecer la imagen destacada

 

Activitats culturals i relaxants

Dintre de la vila hi ha diversos espais on relaxar-se. Podeu veure pel·lícules al Cinema Le Castell. És un cinema fascinant que, quan ets a dins, sembla com si estiguessis dins d’una cova. Una idea molt original per fer amb els petits de casa. Durant les vacances escolars organitzen berenars per a nens al cinema.  Si el que preferiu és una sessió de bellesa i relaxació, reserveu hora al balneari Angleó. És la cirereta  perfecta per a un dia de senderisme per la muntanya, una sessió d’esquí a l’hivern o després de fer una ruta  en BTT. Ofereixen massatges, tractaments de bellesa,aigües termals…

» Le Castell. 04 68 04 13 24. –  cinemalecastell@gmail.com

 

Parc Animalier

Un clàssic del territori. Visitar-lo et dona l’oportunitat de viure un autèntic “safari” de muntanya, amb marmotes, isards, llops, ossos, cérvols… Disposa de zones per menjar i per gaudir del paisatge. Circuit assequible per a totes les edats. El seu amor per la fauna, la flora i l’entorn natural ha fet que Les Angles prengui un seguit de precaucions especials per tenir cura del medi ambient. Algunes de les accions que han desenvolupat són limitar el desenvolupament urbà per protegir els paisatges i les àrees agrícoles, gestionar els recursos hídrics, organitzar cada estiu una recollida de residus a les pistes, protecció del gall fer mitjançant la instal·lació de dispositius anticol·lisió als cables dels remuntadors mecànics, utilitzar productes orgànics en els seus serveis, etc. És la destinació perfecta per a tothom que estigui enamorat de la natura.

» Pla del Mir – Les Angles.  –  0033 (0) 468 041 720

Go to Top