Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ganes de platja

100% costa!

La Costa Brava és el lloc perfecte per escapar de la rutina i connectar amb la bellesa natural de l’entorn. El més interessant és que no només destaquen les seves platges i els seus camins de ronda, sinó que també enamoren el munt d’activitats culturals que s’hi poden fer; des de visitar un castell a un parc de papallones o degustar pa i pastissos per llepar-se’n els dits.

 

Castell de Peralada

El Castell de Peralada es va construir per ordre dels vescomtes Rocabertí el s. XIV. És un conjunt artístic molt important alhora que complex. Va ser destruït l’any 1285 durant la trifulga contra Catalunya liderada pel rei de França Felip l’Atrevit. Durant la segona meitat del segle XIX va ser el moment en què es va unificar tot: el castell amb el parc, el convent del Carme, l’actual museu i la biblioteca del Castell de Peralada. Des de 1987 s’hi fa el Festival Internacional de Música Castell de Peralada i és un destí típic per visitar.

» Carrer Sant Joan, s/n – Peralada  –  castellperalada.com

 

Jardins Carmen Mateu

Un altre imprescindible de Peralada és la visita del parc del castell. Es tracta d’un parc històric que conserva l’essència del seu origen, dissenyat per l’arquitecte paisatgista francobelga François Duvillers. Els jardins daten de 1877 i tenen una extensió de 77.700 m2. S’hi poden trobar 158 varietats d’arbres i altres plantes, espais i elements singulars i, també, una important colònia de cigonyes.

» Plaça del Carme, s/n –  Peralada  –  museucastellperalada.com

 

Casa-Museu Salvador Dalí

L’actual Casa-Museu de Portlligat (Cadaqués) va ser l’única casa estable de Salvador Dalí, el lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al castell de Púbol.

El 1930, Dalí es va instal·lar en una petita barraca de pescadors de Portlligat atret pel paisatge, la llum i l’aïllament del lloc. A partir d’aquesta construcció inicial, durant quaranta anys va anar creant casa seva. Tal com la definia ell mateix, era «com una veritable estructura biològica… A cada nou impuls de la nostra vida li corresponia una nova cèl·lula, una cambra».

» És imprescindible fer reserva prèvia a pll@fundaciodali.org o al Tel. 972 251 015.

La Ciutadella

La Ciutadella de Roses és d’aquelles parades imprescindibles per a tothom que trepitgi Roses per primer cop. Tanmateix, creiem que és preciós passejar-hi de tant en tant, encara que ja hi hàgiu estat. Dintre la Ciutadella hi podreu trobar restes de diferents èpoques que us permetran gaudir d’una classe magistral d’història in situ. Està oberta de 10 a 20 h de dilluns a diumenge i hi ha visites guiades en catala i castellà a les 18 h i a les 19 h respectivament.

» Av. de Rhode, s/n – Roses  –  Tel. 972 15 14 66   –  Entrades a: rosescultura.cat

Tunel del vent

Des de fa anys, el Túnel del Vent d’Empuriabrava és una d’aquelles activitats que, si t’agraden els esports i les experiències plenes d’adrenalina i d’aventures, et deixaran enganxat. El Túnel del Vent és la millor manera d’experimentar de manera segura i divertida la sensació que viu un paracaigudista durant la caiguda lliure, però en un espai controlat. L’activitat s’adapta al nivell de cada persona, i de l’única cosa que t’has de preocupar és d’anar motivat i amb roba còmoda. Tanmateix, pots mirar la resta de condicions al seu web.

» Carrer Aeroclub – Empuriabrava · windoor-realfly.com  –  Tel. 972 454 040

 

Muralles de Castelló

El màxim esplendor de Castelló d’Empúries va ser durant l’Edat Mitjana. Al segle xi es va convertir amb la capital del comtat d’Empúries. Els comtes hi van decidir establir la seva residència i per aquesta raó es va convertir en el centre judicial, administratiu, polític i econòmic de tota la jurisdicció senyorial. L’entrada del fortificat s’anomena «El Portal de la Gallarda». Està situat a la base d’una torre rectangular gòtica i sobre el rec del Molí; que aprofita l’antic fossat en el sector de muralla més ben conservat de la vila. Tot això forma part del traçat altmedieval, renovat als segles xiii-xiv. Fora de la muralla es pot contemplar aquest tram de fortificació, a tocar l’absis de la catedral.

» Centre històric, Castelló d’Empúries

 

Butterfly Park Empuriabrava

A prop del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, i a pocs quilòmetres del Parc Natural de Cap de Creus i del Parc Natural de l’Albera hi ha el Butterfly Park. Si no n’heu escoltat mai a parlar, és un parc on trobareu des d’iguanes a Ibis rojos, tortugues, tucans, la papallona més gran del món… És un lloc ideal pels amants dels animals; per gaudir de la natura i per recolzar el projecte, que no només és un zoo diferent, és en gran part un centre d’acollida d’animals que no podrien sobreviure en llibertat perquè venen d’estar captius o d’adopcions de particulars que finalment no se’n poden fer càrrec.   

C. Santa Clara, s/n Castelló d’Empúries  –  butterflypark.es

 

Casa Moner

A Casa Moner, una cosa que valoren molt és la qualitat i el temps. Sobretot el temps; perquè elaborar un bon pa, amb una personalitat única, de bon sabor i amb propietats nutritives, requereix temps. A Casa Moner, totes les seves varietats estan elaborades amb fermentacions lentes, de fins a 36 hores, utilitzant massa mare elaborada de forma natural i amb farina ecològica. Ens fan venir una salivera… T’animes a tastar-los? També elaboren pastisseria!

» Avda. Platja d’Aro, 283 – S’Agaró  –  casamoner.com

 

Hostal La Gavina

Els propietaris dels banys de s’Agaró, arran de la gran inversió en publicitat que van fer el 1929 i dels resultats que van obtenir, van aprofitar l’afluència de visitants per començar a construir l’Hostal La Gavina. Aquest petit edifici al costat del mar és perfecte per celebrar-hi les ganes de viure, de gaudir de l’amor, el mar i el bon menjar; per desconnectar de la rutina i deixar-se abraçar per la música de les onades xocant contra les roques i la calma d’estar en el lloc i el moment perfectes.

» Plaça Roserar s/n, S’Agaró  –  T. 972 321 100  –   lagavina.com

 

Museu de la joguina

En un edifici datat de 1810 hi ha l’actual Museu d’Història de la Joguina. Tot i l’antiguitat de l’edifici i tot el que s’hi ha fet, no va ser fins a l’agost del 2000 que el Museu d’Història de la Joguina va obrir les portes. La idea de crear aquest espai va ser de Tomàs Pla, col·leccionista de joguines, el 1998. Actualment la seva col·lecció està formada per més de 6.500 joguines, més de 2.200 disponibles per visitar al Museu. La majoria daten d’entre el 1870 i el 1985 i estan fabricades principalment a Espanya. Gran part encara funcionen i, per als més grans, segurament serà una gran oportunitat per fer sortit el petit que porteu dins.

» Rambla Antoni Vidal, 48-50  –  Sant Feliu de Guíxols  – museudelajoguina.cat

 

Nomo Nàutic

El Nomo és un d’aquells restaurants que t’enamoren. Una experiència gastronòmica amb productes de màxima qualitat, amb el compromís de fer-te sentir com a casa, però gaudint d’una vista impressionant de tota la badia.

» Escullera del Port s/n Sant Feliu de Guíxols  –  T. 972 282 100   –  gruponomo.com

 

Poblat ibèric de la platja de Castell

Amagat entre les roques, en el camí que uneix la platja de Castell de Palamós i la cala Sa Corbetera, trobem una petita península que fa més de 2.500 anys va ser la llar dels indigets, una comunitat ibera. El poblat ibèric de Castell és considerat Bé Cultural d’Interès Nacional des de 1996. Actualment, el poblat ibèric de Castell és un jaciment de referència a la costa gironina. Forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

» MAC Ullastret  –  T. 972 17 90 58  –  www.macullastret.cat

 

 

 

Go to Top