Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Al sud, molt al sud

El nostre top 5 de Algarve

1. PRAIA DA CULATRA

L’Algarve té més de 200 quilòmetres de costa atlàntica, platges de sorra fina, gairebé transparent, i les aigües són d’un blau profund, algunes tan amagades que cal fer un trajecte especial –a vegades en vaixell– per arribar-hi. Com la Praia da Culatra, al costat d’un poble de pescadors de la Ria Formosa, es troba gairebé deserta, ja que només s’hi pot arribar des del mar, no des de terra.

2. LA VENÈCIA DE L’ALGARVE

A la petita localitat costanera de Tavira, situada a la riba del riu Gilao i envoltada de les llacunes del parc natural Ria Formosa, se la coneix com «la Venècia de l’Algarve». Això és així perquè l’aigua té una presència important en la vida de Tavira, i tot i que no és un poble de canals, sí que és un lloc que sembla congelat en el temps i que conserva l’encant de diversos segles enrere.

3. POSTA DE SOL AL CAP DE SãO VICENTE

Encara que puguis pensar que és una «turistada», us assegurem que no hi ha millor lloc per veure la posta de sol! Al Cap de São Vicente hi ha una màgia especial que aconsegueix reunir a un gran nombre de gent, fins i tot en silenci, amb l’únic objectiu de mirar a l’horitzó i gaudir de la bellesa d’una cosa tan simple i natural com és la posta de sol. Un fenomen que passa cada dia, però que ens continua sorprenentamb tota aquesta llum i aquests colors sobre l’oceà… Així que no ens queda més remei que recomanar-vos un tòpic, que a banda de preciós és gratuït.

4. CEMITÉRIO DAS ANCORÂS

A la Praia do Barril hi trobareu aquest  cementiri tan curiós. Aquestes àncores hi són des del 1964, quan la comunitat pesquera d’aquesta platja va desaparèixer definitivament. Hi ha un total de 203 àncores i rendeixen homenatge a la desapareguda pesca de la tonyina blava a Algarve.

5. QUINTA DOS PERFUMES

Una casa rural espectacular situada entremig dels tarongers, en un terreny de gairebé 36 hectàrees, a 2 minuts amb cotxe de Conceição. Disposa d’habitacions i estudis i serveixen l’esmorzar en una terrassa panoràmica amb vistes sobre el mar i el camp. Hi ha una piscina d’aigua salada envoltada de tarongers i un jardí espatarrant! Però… shhh! No ho diguis a gaire gent que és un d’aquells llocs que més val mantenir en secret.

quintadosperfumes.com