Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El símbol de l’Absolutisme

El nostre top 5 de Versailles

1. El JARDÍ D’ESCULTURES

El famós jardí dissenyat per André Le Nôtre del palau de Versalles és també el museu d’escultura exterior més gran del món amb 221 obres. Dominades per les grans figures de la mitologia grecoromana, delimiten els passadissos com Tapis vert i les seves 12 estàtues, les fonts, els estanys, inclòs el famós Drac i el raig d’aigua de 27 metres d’alçada. Sense oblidar les arbredes on des de fa 10 anys, l’art contemporani es fa present.

2. LA PETITE ÉCURIE

Sabies que amaga una gran galeria d’art?

El Rei Sol era col·leccionista d’art. Per aquest mateix motiu, aquest «petit estable» del rei, situat a la mateixa plaça d’armes ubicada davant del palau, compta amb nombrosos i preciosos tresors artístics. Conté uns 5.000 treballs de l’Escola de Belles Arts, la Sorbona i, per descomptat, el Louvre. Aquesta màgica col·lecció només s’obre al públic per a ocasions especials com ara la Nit dels Museus.

3. EL RESTAURANT ORE

A Lluís XIV li encantaven els festins, era una de les seves grans passions. Així mateix, va fer que França tingués una gran reputació pel que fa a gastronomia. Al restaurant Ore del xef multi-estrella Alain Ducasse situat al primer pis del Pavelló Dufour pots viure en primera persona un festí de l’època. Les receptes estan inspirades en la cort reial i hi ha varietat d’opcions tant en esmorzars com en dinars, però el sopar és molt exclusiu. T’ho perdràs?

4. EL JARDÍ DEL PERFUMISTA

Situat als terrenys de la finca de Trianon, el jardí conté centenars de plantes per a l’elaboració de perfums, des dels més tradicionals com rosa o gessamí a més inesperats com seria l’aroma de xocolata o poma. El jardí és un cop d’ull a la història de Versalles com a bressol de l’artesania i l’art de la fabricació de perfums des de finals del segle XVII.

5. SHOW EQÜESTRE

Els Grans Estables del Palau de Versalles són la llar de l’Acadèmia Eqüestre Nacional, una companyia de ballet eqüestre fundada per Bartabas. “La Voie de l’Écuyer” és l’espectacle estrella de la companyia, una performance artística d’equitació que inclou carrusels muntats, voltes a cavall i exhibicions de llarga durada amb música clàssica.