Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La Dolce Vita

El nostre top 5 de Roma

 

1. GELATERIA GIOLITTI

L’autèntic gelat italià el trobaràs a la gelateria Giolitti situada a pocs passos del Panteó, oberta des de l’any 1900. Visitar-la serà com fer un viatge enrere en la història; cambrers amb vestit i decoració vintage. El munt de gustos i la textura cremosa dels seus gelats et faran repetir segur.

 

2. TRATTORIA DA ENZO AL 29

Aquí a Catalunya diem molt això de: en el pot petit hi ha la bona confitura. Doncs la Trattoria Da Enzo al 29 n’és un bon exemple. Un restaurant dels de tota la vida, que manté l’estètica tradicional, amb una petita terrassa i uns plats per llepar-se’n els dits. Et recomanem anar-hi amb temps i una mica abans que obrin, ja que s’acostuma a fer força cua, però de veritat que és una cua que val la pena fer. La seva especialitat? La pasta carbonara i la cacio e pepe, les carcioffi alla Giudia, la burrata o el tiramisú per arrodonir l’àpat.

 

3.HOTEL HOXTON

Quan viatges i has d’escollir l’hotel on passaràs la nit tens diverses coses en ment: que sigui net, tranquil, còmode i que estigui relativament a prop de tot el que s’ha de visitar. L’Hotel Hoxton de Roma compleix tots aquests punts i els supera de sobres. La seva decoració, el seu restaurant, l’atenció al client i la comoditat de les seves habitacions t’agradaran. I tot i que no està del tot a prop del centre, és perfecte per qui vulgui descobrir Roma més enllà dels llocs turístics.

4. PARCO REGIONALE DELL’APPIA ANTICA

Sense cap mena de dubte és un dels parcs més bonics del món. Un lloc on perdre’s i gaudir de la sinergia entre natura i història, entre l’avui i l’ahir. Un lloc ideal per fugir dels llocs més massificats de la ciutat sense renunciar a impregnar-te amb l’encant de la ciutat. Podreu gaudir de mausoleus, aqüeductes, catacumbes, antics paviments, vil·les antigues tant a peu o en bicicleta.

5. PALAZZO ZUCCARI

Aquest serà segurament un dels edificis més inusuals, divertits i peculiars que veureu a Roma. Conegut també com la casa del monstre, forma part del llegat de l’artista barroc Federico Zuccari, creat l’any 1590. El que caracteritza a aquesta construcció són les cares de monstres en una de les seves façanes. Aquestes cares, amb la boca oberta, simulen com si el monstre s’estigués a punt d’empassar les portes i les finestres.

Go to Top