Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Villa & Corte

El nostre top 5 de Madrid

1. EL CÍRCULO DE BELLAS ARTES (CBA)

El CBA de Madrid és un centre cultural emblemàtic fundat el 1880. Ofereix exposicions, esdeveniments culturals, conferències i activitats relacionades amb l’art, la música, el cinema i la literatura. És un punt de referència a escala europea i una de les imatges icòniques de la capital. Si us agraden els concerts il·luminats només d’espelmes, coneguts com a «Candlelight», se’n fan sovint!

 

2. LA NIKÉ DE LA CÚPULA DEL METRÒPOLIS

A la cantonada de Gran Via amb el carrer Alcalà hi ha un edifici espectacular que era la seu de la companyia La Unión y el Fénix. Es va construir entre 1907 i 1910 i la seva cúpula estava coronada per una figura de Ganímedes sobre un fénix, obra del francès René de Saint-Marceaux. El 1972 va canviar de companyia, de nom i d’estàtua. Des d’aleshores, una estàtua d’una Victòria alada llueix al cim, però molts encara hi veuen una representació de l’animal mitològic.

 

3. CHOCOLATERIA SAN GINÉS

A gairebé tots ens fa embogir la xocolata, per això, si visiteu Madrid no podeu marxar sense tastar els seus xurros amb xocolata. Prendre uns xurros d’allà és una tradició antiquíssima! Anar a aquesta xocolateria va començar a ser costum quan la gent, després d’anar al teatre picava uns xurros amb xocolata abans d’anar a casa. És un lloc tan popular que inclús obren les 24 h del dia, perquè mai et quedis sense! Ah! La xurreria apareix com a lloc de referència a Luces de Bohemia de Valle Inclán i a la Buñolería modernista de Benito Pérez Galdós.

 

4. LE SPEAKEASY

Anar a fer una copa ara és una cosa habitual, però als anys vint als Estats Units no ho era tan degut a algunes prohibicions per la llei seca. La creació de locals clandestins va ser un gran invent i, basant-se en aquesta idea, es va obrir Le Speakeasy a Madrid. Un local xic, amb begudes i còctels clàssics però a l’última amb ingredients com la pera o el gouda per a un còctel o el xampany, i la carxofa i el pernil per un aperitiu.

 

5. PONT DE VIDRE

L’Hotel Riu Plaza España va obrir fa uns anys una passarel·la a 117 metres d’altura des d’on observar Madrid des de vista d’ocell. La sensació és com si realment estiguessis volant, però amb la seguretat de tocar de peus a terra. Des d’allà també hi podràs veure Conde Duque, Malasaña, els edificis de Nuevos Ministerios i les quatre torres de Madrid.

 

Go to Top