Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La Ciutat Rosa

El nostre top 5 de Marrakech

1. LA MESQUITA KOUTOUBIA

Situada als límits de la Medina, molt a prop de la famosa Plaça Jemaa El Fna, la Koutoubia és la gran mesquita de la ciutat, i el seu minaret s’ha convertit en una icona. Gairebé es veu des de qualsevol punt de la ciutat, ja que és l’edifici més alt amb els seus 69 metres d’alçada. I ho continuarà sent, ja que no està permès construir cap edifici més alt…

 

2. DESCOBREIX RACONS AMB BICICLETA

L’ONG Pikala Bikes et portarà en bicicleta als racons secrets de la ciutat. L’empresa la va crear l’holandesa Cantal Bakker, que treballava com a instructora de ciclisme per a immigrants a Holanda i quan el 2015, va descobrir el potencial del ciclisme a Marràqueix hi va crear la companyia. A més, l’organització també incentiva la participació local en programes educatius enfocats en mecànica i seguretat viària, ofereix als joves locals llocs de treball com guies, mecànics i missatgers a dues rodes, i ensenya les dones a anar amb bicicleta, una mica poc comú als països àrabs.

» pikalabikes.com

 

3. HAMMAM PÚBLICS O DE LUXE

Oblida’t dels sofisticats i perfumats balnearis i submergeix-te en el genuí i vivificant món dels banys públics marroquins. Porta amb tu un sabó negre i deixa’t guiar per una pràctica ancestral: fregant el teu cos amb un guant de Kessa. Amb això la teva pell s’alliberarà de les cèl·lules mortes i sortiràs d’allà com nou!

4. JARDINS MAJORELLE

Aquests jardins, amb multitud de plantes diferents, van ser creats el 1924 pel pintor francès Jacques Majorelle. Inicialment, li van servir com a font d’inspiració, però el 1947 es van obrir al públic en general. Des de 1980, són propietat de Yves Saint Laurent. A més de recórrer els agradables jardins, si us agrada l’art islàmic, podreu visitar un petit museu.

5. CACTUS THIEMANN

Cactus Thiemann és el viver més gran de cactus d’Àfrica amb més de 150 varietats, situat en un terreny de gairebé 7 hectàrees. Va ser Hans Thiemann, un enginyer agrònom alemany que va arribar al Marroc als anys 50, qui va tenir la idea de començar aquest bonic viver. Val la pena visitar aquest lloc! És una joia fora dels recorreguts turístics tradicionals. El cactus més gran fa uns 8 metres d’alçada i inclús pots comprar-ne algun!